torsdag 12 april 2012

Swea - en bestämd dam

Swea, huvudpersonen i den här tidsbegränsade historien, är en mycket bestämd dam. Hon kom till familjen som efterlängtad julklapp till sin husse men bestämde redan tidigt att husse var hennes julklapp - det var då rakt inte tvärtom vad vi korkade människor än fått för oss. Hon är iscool, en tornado av lekande barn och hundar kan dra genom ett rum och när dammet lagt sig då ser man en utslagen Swea som glatt kurrar dig välkommen.

Många säger att hon är den vackraste katt de sett, jag är benägen att hålla med. (Så till den grad att jag som sökte en birma kattunge, hane lyckligt kom hem med en perser kattunge, hona ... ) Vad värre är - hon håller själv med och hon drar sig inte för utnyttja sitt utseende för egen vinnings skull. "Sånt skitprat är förbehållet radikalfeminister" fnyser hon och lirkar till sig lite mer gourmet gold från husse, som tindrande slevar upp ...


Swea är black golden shaded perser

Vi har inte kastrerat Swea (jo då, så heter det även för honor numer sen ingreppet ändrades) då vi tänk att någon gång kanske vi skulle ha en kull. Istället har hon snällt fått stanna inne då hon löpt och det har gått utmärkt! Trodde vi ...

Människor är ju tröttsamt korkade

På något vis har listiga Swea gjort det igen - hon har lyckats med den osannolika bedriften att vara knäpptyst ett helt löp. Ja, när vi har hört i alla fall. Obemärkt har hon lyckats ordna sig en riktig karl (utläst som dikotomi till stamtavle-fjant) och träffat honom i smyg. Allt var lugnt och tryggt, tills Swea började jäsa.

"Älskling, jag tror Swea är dräktig ... hennes tuttar står rakt ut och hon verkar fet. Och äter som en häst ... "
"Men va? Nej det är inte okej, hon är säkert skendräktig"
(...)

Husses långtgående förnekande blev ett internskämt, och nu börjar nästa kapitel i sagan. Skenungarna kommer till världen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar